Nieuws

Jeugdschaatsnieuws: Jeugdschaatsers Nooit Gedacht rijden wedstrijden
   (22-03-2015)

Voor alle jeugdschaatsers van de Jaap Edenbaan wordt jaarlijks aan het eind van het seizoen een wedstrijd georganiseerd om zo te proeven aan het wedstrijdschaatsen. Op 11 maart werd deze wedstrijd gehouden. De afstand was 100 meter, die door iedere deelnemer twee keer afgelegd moest worden.

Maar liefst 21 kinderen van IJsclub Nooit Gedacht deden hier aan mee. Onder zonnige omstandigheden werd het een sportieve wedstrijd met als slagroom op de taart de aanwezigheid van meervoudig Olympisch Kampioene Ireen Wüst. Velen konden met haar op d

De wedstrijd zelf ging vooral om de gereden tijd, maar voor de schaatsers zelf was het veel belangrijker om de rit te winnen. Dat leverde regelmatig een mooie strijd op. Uiteindelijk waren de tijden toch het belangrijkst, aangezien de snelste jongens en meisjes uitgenodigd werden voor een vervolgwedstrijd. Deze vond plaats op woensdag 18 maart. Zeven jong Nooit Gedachters wisten zich hiervoor te plaatsen en voor deze gelegenheid werden zij ook nog eens in de nieuwe kleiding van de club gestoken.e foto en daarbij gingen ze ook nog eens met een handtekening van haar naar huis.

Ditmaal stond er een 100 meter en een 300 meter op het programma. Vooral de 300 meter was wel even wennen, aangezien er nu ook een bocht gereden moest worden. Dat bleek echter geen probleem voor de rijders. Zij bleven moeiteloos op de been en konden zo het laatste stuk naar de finish glijden.
Simone Bader was het snelste meisje van Nooit Gedacht en Bram Koot was de snelste bij de jongens. Helaas waren ze niet snel genoeg om bij de eerste drie te eindigen en een mooie prijs naar binnen te slepen. Uiteindelijk ging iedereen wel met een mooie wedstrijdervaring op zak en met een leuke herinnering naar huis.

 
 

 

Loginstatus

Zoek in site:

maak dit onzichtbaar
Clubagenda

-- Geen vermeldingen --

 


Ogenblik a.u.b. ...