G-schaatsen

IJsclub Nooit Gedacht biedt G-schaatsen aan!

Onder leiding van Annike van Kouwen kunnen nu ook mensen met een beperking het plezier van de schaatssport beleven. Met wat extra hulpmiddelen en een enthousiast team van speciaal opgeleide schaatstrainers zijn we in staat om mensen met uiteenlopende beperkingen de kunst van het schaatsen bij te brengen. De persoonlijke begeleiding van de sporters leidt tot grootse persoonlijke resultaten. Voor een aantal pupillen geldt zelfs dat schaatsen beter gaat dan iedere andere sport. Bovendien kun je schaatsen zowel individueel als in groepsverband ondernemen, wat voor sommige pupillen DE uitkomst is.

Gedurende het schaatsseizoen vind je ons op zaterdagochtend van 8:20 tot 9:30 in Amsterdam. Onze trouwe sponsor Dukdalf maakt het mogelijk dat we daarbij zowel alle pupillen als alle trainers in een mooi, herkenbaar sportjasje kunnen steken. G-groep 2013-2014

Afgelopen seizoen was alweer de 5e winter op rij dat de G-schaats afdeling van Nooit Gedacht ruim baan had op de Jaap Edenbaan in Amsterdam. De eerste les na de zomer was weer even wennen zo op dat gladde ijs (hoewel we op de skeelers ook deel hebben genomen aan de sportdag van Sportservice Midden Nederland in Mijdrecht), maar al snel voelde het vertrouwd en konden we zowel trainen als oefenen en spelletjes spelen.

We namen deel aan de Sinterklaasviering, de Elfstedentocht in carnavalsstijl en skate-run-skate. Voorzichtig werkten we toe naar het examen, waar iedereen ontzettend goed presteerde. Tot slot stegen de pupillen boven zichzelf uit in de rondes achter de Jagermeester aan. Traditioneel sluiten we het seizoen af met een middag bowlen en frietjes.

Naast het schaatsen op de Jaap Eden baan hebben een aantal pupillen in de loop van het seizoen meegedaan aan een speciale wedstrijd in Hoorn en de familiedag in Dronten en natuurlijk werd er ook op de Coolste baan van Nederland geschaatst.