Nieuws

Algemeen: Jan Loman koninklijk onderscheiden
   (27-04-2021)

Jan Loman koninklijk onderscheiden

 

Maandag 26 april is Nooit Gedachter Jan Loman benoemd als lid in de Orde van Oranje-Nassau voor al het goede werk dat hij voor diverse verenigingen en stichtingen gedaan heeft, waaronder de ijsclub. Tegelijkertijd is ook zijn vrouw Jenny koninklijk onderscheiden voor haar vrijwilligerswerk, vooral voor goede doelen. Voor deze gelegenheid kwam burgemeester Divendal in een open wagen bij Jan en Jenny thuis. Na een korte toespraak van de burgemeester kregen Jan en Jenny de bijbehorende lintjes uitgereikt.

 

Bij de ijsclub heeft Jan vanaf 1992 veel vrijwilligerswerk verricht bij het jeugdschaatsen en op de natuurijsbaan. Daarnaast schaatst Jan (inmiddels 80 jaar oud) nog iedere donderdagavond bij de Toerschaatsgroep. In natuurijswinters was ook Jenny vrijwilliger bij de ijsclub. Als 'kantinejuf' heeft zij menig schaatser van een warme chocolademelk kunnen voorzien.

 

Vorig jaar werd het bestuur benaderd om een aanbevelingsbrief te sturen, waar uiteraard gehoor aan gegeven is. Wij zijn trots op de koninklijke onderscheidingen voor Jan en Jenny en namens de vereniging hebben we hen dezelfde avond nog een bloemetje aangeboden.

 

Jan en Jenny gefeliciteerd!

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Start zomertrainingen
   (21-04-2021)

Start van de zomertrainingen

Lees alsjeblieft de informatie over de training die je wilt gaan volgen goed door. Speciale aandacht voor de informatie over de Corona maatregelen waar we helaas nog steeds mee te maken hebben.

Veldtraining

 • Start: donderdag vanaf 29 april, 19:00 - 20:00.
 • Waar: sportveld achter Sporthal Laco de Phoenix (Hoofdweg 85 in Mijdrecht).
 • Wie: alle jeugdschaatsers, STG-ers en TSG-ers zijn welkom.

Let op: vanwege de Corona maatregelen auto's niet parkeren op het parkeerterrein vlak bij de sporthal, fietsen kunnen op het veld neergezet worden. Gebruik het voetpad rechts van het parkeerterrein om bij het veld te komen.

En verder mogen ouders niet op het veld blijven om te kijken (in de omgeving kun je lekker wandelen).


Skeeleren

 • Start: dinsdag vanaf 27 april, tijd zie hieronder. (Koningsdag, dus je mag in oranje outfit komen en de vlaggetjes meenemen….).
 • Waar: skeelerbaan van IJsclub Baambrugge (IJsbaan 6, 1396 LD te Baambrugge).
 • Wie: alle enthousiaste jeugdschaatsers, STG-ers en TSG-ers zijn welkom in twee groepen, zie hieronder.
 • Bescherming: helm, pols-, elleboog- en kniebeschermers zijn verplicht.

We gaan dit seizoen met twee groepen skeeleren op de baan in Baambrugge: 

 • van 18:30 tot 19:45 met de jongste deelnemers, zo'n beetje de leeftijd van het jeugdschaatsen, dus tot zo'n 12 jaar. Eventueel ook iets oudere deelnemers zonder enige skate/skeeler ervaring. Vriendjes of vriendinnetjes zijn ook van harte welkom.

  In deze groep wordt in kleine groepjes getraind met een balans tussen "serieuze oefeningen" en wat spelletjes. Beetje vergelijkbaar met het jeugdschaatsen.
  Voor deze groep kunnen we nog wel wat hulp gebruiken. Als je dus zelf een beetje uit de voeten kan op skates/skeelers en het leuk vindt om de jeugd daarin te begeleiden, laat het even weten!
  Vanwege de Corona protocollen mogen ouders/verzorgers hier ook niet op de baan blijven kijken.

 • van 20:00 tot 21:30 de oudere, ervaren STG-ers, in leeftijd variërend tussen 12 en 60+...
  In deze groep wordt vooral op techniek getraind, dat iedereen een beetje op eigen niveau doet.
  Hierbij hebben we voorlopig nog te maken met de Corona maatregelen voor de deelnemers vanaf 27 jaar, die zelfstandig in groepjes van max 4 moeten trainen.

Aangezien we de baan moeten huren, vragen we aan de deelnemers een bijdrage van €20,- voor het hele seizoen. Het is natuurlijk geen probleem om eerst even een paar trainingen als proef mee te doen.


Fietsen
Er zijn twee fiets trainingen, beiden inmiddels al gestart.

 • Dinsdagavond, 18:30 verzamelen bij de grote boom, hoek Raadhuisstraat en Dorpsstraat in Wilnis.
 • Wie: ervaren racefietsers vanaf ongeveer 16 jaar.

En de tweede groep:

 • Zondagochtend, 10:00 verzamelen bij de Rabobank in Mijdrecht.
 • Wie: jeugdige fietsers tot ongeveer 18 jaar, maar ook ouders/volwassenen als begeleiders.

 

Algemeen
Voor alle trainingen gelden de algemeen bekende corona maatregelen. Dus kom niet als je klachten hebt of iemand in jouw gezin, houd afstand van elkaar, kom niet te vroeg en ga na afloop direct weer naar huis.

Voor vragen of opmerkingen, stuur een mail naar mij .

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Nieuwsbrief maart 2021
   (27-03-2021)

 

Als het goed is heb je de nieuwsbrief inmiddels in de brievenbus ontvangen. Dit keer een nieuwsbrief die je echt vast kan houden......

Maar voor degenen die het liever (nog) een keer digitaal bekijken, hierbij de link naar de nieuwsbrief maart 2021.

 

Veel lees en kijk plezier.

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Ter nagedachtenis aan Marius Oosterom
   (26-03-2021)

 
Zaterdag 23 januari kregen wij het droevige bericht dat door een noodlottig ongeval, Marius Oosterom overleden was.

Marius was voor velen binnen de ijsclub geen onbekende. In 2001 gestart bij de Schaatstrainingsgroep en nadat zijn dochters Marieke en Katrien bij het jeugdschaatsen kwamen, werd Marius ook actief als jeugdleider. Iedere zaterdagmiddag ging hij steevast op de wielrenfiets naar de ijsbaan, waar zijn dochters door zijn vrouw gebracht werden. Ook de uitjes met de jeugd naar een andere ijsbaan werden door Marius op de fiets afgelegd. De heenweg naar Heerenveen, Deventer of Nijmegen ging op de fiets, de terugweg gezellig in de bus. Marius was dus, meer dan schaatsen, vooral een liefhebber van wielrennen. Dat deed hij bij de Tour Trim Club de Merel, maar in de zomermaanden was hij ook te vinden bij de fietstrainingen op de dinsdagavond bij Nooit Gedacht. Inmiddels stroomden zijn dochters door naar de schaatstrainingsgroep. Toen zij na een aantal jaar hun interesse in het schaatsen verloren, heeft Marius de overstap gemaakt naar de Toerschaatsgroep op de donderdagavond. Tot het vorig schaatsseizoen, heeft hij daar nog vele jaren met plezier geschaatst.  

Marius was elektricien van beroep. Voor de klusjes op de natuurijsbaan konden wij altijd een beroep om hem doen. Menig keer heeft hij in het najaar de elektrakastjes op de steigers gecontroleerd, zodat we altijd zeker waren dat de lichtmasten het zouden doen, mocht er een ijswinter komen. Wij zijn dankbaar dat wij altijd van zijn diensten gebruik konden maken en hadden dat nog vele jaren willen doen. Helaas is hem dat niet gegund. Wij zullen hem als persoon, schaatser en gewaardeerd vrijwilliger missen.
Het bedankje dat wij van de familie kregen willen we op deze wijze graag met iedereen delen.
 


Deel via:

(Terug naar boven)

 
 

 

Loginstatus

Zoek in site:

maak dit onzichtbaar
Clubagenda

-- Geen vermeldingen --

 


Ogenblik a.u.b. ...