Nieuws

Algemeen: IJNG vertegenwoordigd bij het Nederlands Pupillen toernooi 2020
   (29-01-2020)

Op zaterdag 25 januari werd door STV Eemsmond het Nederlands Pupillen Toernooi 2020 georganiseerd voor de A, B en C pupillen. Dit toernooi is te vergelijken met het NK voor pupillen en alleen de beste pupillen van het land mogen aan de start verschijnen. Mariël Mur (dames pupillen C) van IJsclub Nooit Gedacht was geselecteerd om hieraan deel te nemen.

 

Zaterdagochtend was Mariël al vroeg vertrokken richting sportcentrum Kardinge te Groningen. Na een reis van ruim 2 uur was het aanmelden, inlopen en inrijden. Om 14 uur begonnen de wedstrijden op dit prachtige ijs. De pupillen C dames moesten om 14:35 uur eerst de 500 m rijden. Mariël wist hierbij 4 dames achter zich te laten en reed een mooie PR (57.36). Om 17:17 uur begon de 300 m voor de dames pupillen C. Mariël wist hierbij 7 dames achter zich te laten en reed wederom een mooie PR (34.53). In het eindklassement had Mariël 6 dames achter zich gelaten. Het was een prachtige wedstrijd en geweldig om te zien hoe fanatiek sommige rijders nu al zijn! We zien uit naar  de verschillende wedstrijden die nog op het programma staan, zowel lange baan als marathon. Maar in het bijzonder naar het NK marathon op zaterdag 8 februari waar 6 van onze junioren voor geselecteerd zijn!

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Pupillen IJsclub Nooit Gedacht presteren goed in Eindhoven
   (10-01-2020)

Afgelopen zaterdag 4 januari heeft een aantal pupillen van IJsclub Nooit Gedacht meegedaan aan een schaatstoernooi van IJCE (IJsclub Eindhoven). Van iedere categorie (pupil A, B en C) werd een klassement opgemaakt, voor zowel jongens als meisjes en waren er mooie prijzen te winnen. Ook werd er een totaalklassement opgemaakt.

 

IJsclub Nooit Gedacht behaald in het totaalklassement een knappe vierde plek, helaas net naast het podium. Op individueel niveau waren er wel podiumplekken. Bij de meisjes pupillen C behaalde Mariël Mur uit Mijdrecht een knappe 1e plaats door zowel de 100 meter (14,23) als de 300 meter (36,22) te winnen. Op de 300 meter was dit een persoonlijk record. Ook bij de jongens pupillen B was er een 1e plaats. Philip Wolvers uit Mijdrecht won de 500 meter (54,15) en legde beslag op de tweede plek op de 300 meter (33,84). Twee persoonlijke records en goed genoeg voor de overwinning. Maaike van Blokland uit De Hoef werd bij de meisjes pupillen B derde en stond dus nog net op het podium. Ook Maaike deed dat in twee persoonlijke records; op de 100 meter (38,24) en de 500 meter (1.02,44).

Namens Nooit Gedacht deden ook Martin den Boer (jongens pupillen C), Julia Clerc (meisjes pupillen A) en Sander van Dijk (jongens pupillen A) mee. Geen podiumplekken voor hen, maar wel hebben ze alle drie hun persoonlijke records aangescherpt.

 

De volgende wedstrijd zal de finale zijn van de pupillencompetitie op de thuisbaan in Amsterdam, de Jaap Edenbaan. Deze finale is op 19 januari en daarbij zullen ook de andere pupillen van Nooit Gedacht van de partij zijn.

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: 2019-2020 Clubkampioenschap Nooit Gedacht
   (10-01-2020)

 

Het jaarlijkse clubkampioenschap van IJsclub Nooit Gedacht werd al vroeg in dit lopende schaatsseizoen georganiseerd, namelijk op zaterdag 28 december. De reden om het eerder te organiseren, was om de landelijke marathonrijders van de vereniging ook de gelegenheid te geven een keer aan het clubkampioensschap mee te laten doen. De laatste jaren hadden zij altijd tegelijkertijd hun verplichting om de marathon te schaatsen, maar deze avond konden A-rijder Niels Immerzeel en B-rijder en kersvers Nederlands Kampioen Ivar Immerzeel ook aan de start verschijnen.

Een spannende strijd tussen beide broers voor de titel 'Algemeen Clubkampioen' lag in het verschiet en beiden stonden dan ook tegenover elkaar aan de start. Op de 500meter ging het direct na de start mis voor Ivar. Een val na 10 meter en hij leek daarmee direct uitgeschakeld te zijn voor de titel. De oorzaak was een lelijk gat in het ijs maar de jury besliste dat de Ivar mocht overrijden. Deze tweede kans greep Ivar met beide handen aan en hij wist ook nog eens een snellere tijd dan Niels neer te zetten. Ook de andere twee afstanden wist Ivar te winnen, waarmee de titel voor de eerste keer naar hem ging. Vlak voor de kerst wist Ivar Immerzeel ook al Nederlands kampioen te worden op de 5.000 meter bij de junioren A in een prachtige tijd van 6.44,96.

 

Bij de dames zou landelijk marathonrijder Estelle de Jong meedoen en de strijd opnemen tegen haar zus Romy. Helaas moest Estelle afhaken vanwege ziekte waardoor Romy de titel 'Algemeen Clubkampioen' makkelijk naar zich toe wist te trekken. Het was alweer haar derde titel op rij.

 

Naast de titel 'Algemeen clubkampioen' werd er ook in diverse leeftijdscategorieën gestreden. Daarbij was in iedere categorie (pupillen, junioren, senioren en masters) wel één of meerdere deelnemers te vinden, zowel bij de dames als bij de heren. Daar zaten ook spannende ritten tussen, waarbij gestreden werd op het scherpst van de snede. Door de goede omstandigheden werd in totaal maar liefst 36 persoonlijke records verbroken.

 

Ook de jeugdschaatsers en G-schaatsers deden mee aan het kampioenschap, waardoor er in totaal 83 Nooit Gedachters aan de start stonden. Voor deze jonge schaatsers stond een 100 en 300 meter op het programma en voor velen van hen was het ook nog eens hun eerste schaatswedstrijd. Onder luide aanmoediging van de vele ouders langs de kant wisten ook zij er een hele leuke strijd van te maken. Hopelijk smaakt dit naar meer en zullen zij de komende maanden ook nog aan de start staan bij de wedstrijden, die speciaal voor hen georganiseerd worden.

 

Alle resultaten zijn hier te bekijken.

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)

 
 

 

Loginstatus

Zoek in site:

maak dit onzichtbaar
Clubagenda

-- Geen vermeldingen --

 


Ogenblik a.u.b. ...