Nieuws

Algemeen: Pupillen IJsclub Nooit Gedacht presteren goed
   (06-11-2017)

Het schaatsseizoen is inmiddels enkele weken oud en de eerste wedstrijden zijn al weer gereden. 

Afgelopen zondagochtend ging ook de eerste wedstrijd van start voor de pupillen van IJsclub Nooit Gedacht voor de Portengen bokaal. Dat is een serie van vijf wedstrijden en daarna een finale voor de beste geklasseerden, later in het seizoen. Het vroege tijdstip van 7:00 uur was geen probleem voor de schaatsers en er stonden dan ook acht Nooit Gedachters aan de start.
De af te leggen afstanden waren een 100 meter, 300 meter en 500 meter en de omstandigheden waren zeer goed te noemen. Nauwelijks wind en snel ijs, dat lange tijd goed bleef glijden. Perfecte ingrediënten voor snelle tijden. In totaal werden deze ochtend dan ook 16 persoonlijke records gereden. Soms ging er wel meer dan 3 seconden van de vorige tijd af en soms was dat slechts enkele honderden van een seconde. Dit leidde tot vele tevreden gezichten na de wedstrijd.

 

Binnen de ijsclub wordt ook een PR klassement bijgehouden. Degene die over het gehele seizoen de meeste persoonlijke records schaatst, wint een mooie beker. Wedstrijden zoals deze zijn dan ideaal om het aantal records op te schroeven.  De volgende wedstrijd voor de Portengenbokaal is al weer snel. Zondag 19 november staan de jonge Nooit Gedachters opnieuw aan de start.

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Jeugd IJsclub Nooit Gedacht op schaatskamp
   (29-10-2017)

Afgelopen herfstvakantie had IJsclub Nooit Gedacht  voor haar oudste jeugdleden een schaatskamp georganiseerd. De laatste keer dat er een kamp georganiseerd werd, was alweer een aantal jaar terug, dus het was de hoogste tijd om dit opnieuw te doen. Dat werd samen met de Poelster, de ijsclub uit Amstelveen gedaan. De opzet van het kamp was om op verschillende banen te gaan schaatsen, een looptraining, tussendoor lekker ontspannen en vooral met elkaar veel plezier hebben. De plaats van overnachting was het clubhuis van de Poelster, prachtig gelegen aan de rand van het Amsterdamse Bos en aan de Poel in Amstelveen.

 

In totaal waren er 32 kinderen, waarvan 19 van Nooit Gedacht, variërend in de leeftijd van 9 tot en met 14 jaar. Het schaatskamp startte op vrijdagavond met een training op de thuisbaan, de Jaap Edenbaan. Helaas zat het weer deze avond niet zo mee en na een half uur, nadat iedereen al behoorlijk nat was, werd de training gestaakt. Er moest immers de volgende dag opnieuw geschaatst worden in dezelfde kleding! Daarna werd koers gezet richting het clubhuis van de Poelster, waar het avondeten klaar stond.  Van het avondspel in het bos kwam helaas niets meer terecht, door het slechte weer.

De volgende dag was het droog en dat kwam goed uit voor de lichte looptraining. Met elastieken en loopladders werd daarbij specifiek getraind voor de schaatshouding. 's Middags stond er een schaatstraining op het programma, dit keer op de overdekte ijsbaan in Hoorn. Het was niet zo druk op de baan, zodat de kinderen alle ruimte hadden om aan de schaatstechniek te werken. Na de training, terug in Amstelveen, was het tijd om te ontspannen met een leuke animatiefilm.

Zondag was alweer de laatste dag van het kamp en ook deze dag moest er geschaatst worden. Ditmaal op de overdekte baan in Haarlem, waar het wel erg druk was. Omdat er al twee dagen geschaatst was, mochten de kinderen zelf kiezen of zij les wilden of vrij wilden schaatsen. Het werd in ieder geval een ontspannen schaatsochtend.

Tot slot werd er in de middag even stoom afgeblazen in zwembad de Meerkamp in Amstelveen. Moe van al dat schaatsen was het bubbelbad het meest in trek om het kamp mee af te sluiten.

Al met al een zeer geslaagd weekend voor de Noot Gedachters en een opmaat voor een volgend kamp in 2018.

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Inschrijven Jeugdschaatsen seizoen 2017-2018
   (20-09-2017)

Leren schaatsen bij IJsclub Nooit Gedacht

 

Wil je meer dan krabbelen? Ga je al lekker op het ijs, maar wil je het schaatsen op noren echt goed leren? Doe dan elke zaterdagmiddag mee met jeugdschaatsen op de Jaap Edenbaan in Amsterdam.


IJsclub Nooit Gedacht uit Wilnis verzorgt ook dit jaar schaatslessen voor de jeugd van 6 tot en met 12 jaar. Dit jaar is de eerste les op 14 oktober. Vervolgens wordt er tot half maart elke zaterdag van 16.55 tot 17.55 uur geschaatst.

Schaatsgroepen worden ingedeeld op basis van leeftijd en niveau en worden begeleid door enthousiaste jeugdinstructeurs. Plezier en les gaan hand in hand. Aan het einde van het seizoen ontvangt iedereen een KNSB-diploma.

 

Voor aankomend seizoen zijn nog plaatsen beschikbaar, wacht niet en meld je aan!

Voor meer informatie stuur een mail naar: jeugdcoordinator@ijsclubnooitgedacht.nl

Of bekijk alle informatie hier en het online inschrijfformulier hier.

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Grote Clubactie
   (17-09-2017)

Elk jaar vindt vanaf september de Grote Clubactie plaats. Dit jaar doet IJsclub Nooit Gedacht ook weer mee en willen wij natuurlijk zoveel mogelijk loten verkopen. Van de opbrengst gaat maar liefst 80% (ofwel € 2,40 per lot) naar onze clubkas!
Van de opbrengst kan onze vereniging nieuwe materialen aanschaffen voor de schaatstrainingsuren en extra evenementen organiseren tijdens het schaatsseizoen. Verder zal de opbrengst gebruikt worden als bijdrage aan een nog nieuw aan te leggen landijsbaan in de nabije toekomst!

 

De lotenkopers maken kans op fantastische prijzen met als hoofdprijs een geldbedrag van € 100.000,-!

Alle jeugdleden van onze vereniging gaan zich actief inzetten om loten te verkopen aan familie, vrienden, buren enz. en zullen daarvoor met de lotenboekjes op pad gaan.

Ook dit jaar bestaat de mogelijkheid om loten ook digitaal te kopen. Op de actiepagina van IJsclub Nooit Gedacht (hier klikken) kun je heel eenvoudig loten kopen.
Ter ondersteuning van de jeugdleden die met de loten langs de deur gaan willen wij iedereen bij deze dan ook vragen om de link naar de actiepagina aan zoveel mogelijk mensen door te geven!
De link is: http://clubactie.nl/actie/IJsclubNooitGedacht16 .

Wij hopen dat we dit jaar een geweldig resultaat zullen neerzetten. Heel veel succes met de verkoop van de loten!


Deel via:

(Terug naar boven)

 
 

 

Loginstatus

Zoek in site:

maak dit onzichtbaar
Clubagenda

-- Geen vermeldingen --

 


Ogenblik a.u.b. ...