Nieuws

Algemeen: Bestuursbesluit ten aanzien van de Jaap Edenbaan
   (22-06-2017)

 

Beste Nooit Gedachter,

 

Afgelopen schaatsseizoen werden we eind oktober onverwacht geconfronteerd met een sluiting van de Jaap Edenbaan. We hebben toen enkele weken dankbaar gebruik kunnen maken van de Vechtsebanen in Utrecht. Op dat moment kwamen er stemmen op om definitief over te stappen naar Utrecht. De Vechtsebanen is immers makkelijk bereikbaar, heeft goede parkeervoorzieningen en de ijskwaliteit is over het algemeen beter, zeker in vergelijking met het ijs waar we het afgelopen seizoen in Amsterdam mee hebben moeten doen.

 

Daarentegen liggen de kosten om te gaan schaatsen in Utrecht hoger en komend seizoen zal het verschil met Amsterdam alleen maar groter worden, is de marathonavond op de zondagavond en moeten we opnieuw een netwerk opbouwen. Op Amsterdam organiseren we immers samen met de Poelster een aantal wedstrijden, hebben we een aantal leden bij de selecties en Gobad rijden en hebben we ook rijders die een eigen kennissenkring opgebouwd hebben.

 

In de jaarvergadering van december hebben we aangegeven om onze leden te betrekken bij een eventuele overstap. Op dat moment was de toekomst van de Jaap Edenbaan verre van zeker. Dit leverde ook verontruste reacties van leden op, die helemaal niet de overstap willen maken naar Utrecht.

 

Binnen het bestuur hebben we hier ook diverse malen van gedachten over gewisseld en uiteindelijk hebben we het standpunt ingenomen om niet collectief de overstap naar de Vechtsebanen te maken. Wij zijn van mening dat een overstap naar de Vechtsebanen een te grote impact heeft op de vereniging en haar leden. We moeten in zijn geheel over kunnen stappen naar Utrecht, dus zowel de STG als TSG en het Jeugdschaatsen als het G-schaatsen en voor een aantal groepen bestaat daar onzekerheid over. Daarnaast zullen er ongetwijfeld leden wegvallen die in of rondom Amsterdam wonen, die bovendien ook nog eens als vrijwilliger actief zijn. Het is niet vanzelfsprekend dat we daar leden voor terugkrijgen uit Utrecht. Hetzelfde argument is van toepassing op leden dichter bij huis. Bovendien heeft de Jaap Edenbaan verzekerd dat er komend seizoen ook ijs zal zijn en inmiddels zijn zij bezig de baan te repareren. De verwachting is nog steeds dat we op 14 oktober kunnen schaatsen in Amsterdam.

 

Overigens bieden we komend seizoen, net als voorgaande jaren de leden de mogelijkheid om op vrijdagavond in Utrecht te gaan schaatsen op het trainingsuur van 18:00 tot 19:15 uur. Indien er toch interesse is in andere trainingsuren op Utrecht dan staan wij daar als vereniging open voor en kunnen we ook hiervoor abonnementen aanvragen. Mochten er naar aanleiding van dit standpunt vragen of opmerkingen zijn, dan kun je dit kenbaar maken bij het bestuur en gaan wij graag in overleg

 

Met vriendelijke groeten,

het bestuur van IJsclub Nooit Gedacht

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Aanmelden voor het nieuwe schaatsseizoen 2017-2018 STG/TSG
   (18-06-2017)

De inschrijving van het nieuwe seizoen STG/TSG schaatsen is weer open

 

Net als vorig jaar gaat het inschrijven voor de STG en TSG digitaal: door op onderstaande link te klikken kom je op het inschrijfformulier.
Ook de betaling zal weer via een automatisch incasso verlopen, waarvoor op het inschrijfformulier toestemming gevraagd wordt.
Klik hier voor het inschrijfformulier.

 

Let je dit jaar ook weer op het verlengen of aanvragen van de licentie!
Kijk hiervoor op  https://mijn.knsb.nl.

Geen licentie betekent geen wedstrijden en geen marathon.

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Nieuwe schaats en fietskleding voor IJNG
   (16-05-2017)

Wielerschool en Advisor steken IJNG in het nieuw

 

Vrijdag 12 mei hebben de directeuren van MB BodyFit/Wielerschool.nu, de directeur van Advisor ICT Solutions en de voorzitter van IJsclub Nooit Gedacht een vijfjarig contract getekend waarmee de leden van IJsclub Nooit Gedacht voorzien worden van nieuwe kleding.

In eerste instantie betreft de nieuwe kleding een complete fietsoutfit (broek, shirt, windstopper en arm- en beenstukken) ten behoeve van de fietsende leden van IJNG. Zeer binnenkort zullen zij al te bewonderen zijn in hun nieuwe outfit tijdens de trainingen en de fietstochten van dit voorjaar en de zomer.

Daarnaast zal in het najaar de schaatsende leden in een nieuw wedstrijdpak voor de dag komen. Er worden zowel wedstrijdpakken voor het langebaanschaatsen gesponsord als voor de marathon, zodat zowel de jeugd als de senioren van de SchaatsTrainingsGroep van IJNG hier profijt van hebben.

 

MB Body fit staat voor betere sportprestaties met persoonlijke trainingsprogramma's, indien gewenst met voedingsadviezen en ondersteund met sportmassages.

De Wielerschool richt zicht op trainingen voor Wielrenners. Bij de Wielerschool trainen zowel Nederlandse kampioenen als beginnende toerfietsers. Want elke fietser wil beter worden. De één voor een betere gezondheid, de andere om fietsvrienden uit het wiel te rijden en weer een ander om koersen te winnen. Uniek is de regio is het trainen op Wattbikes voor specifieke indoor fietstrainingen waarbij resultaten meetbaar in beeld worden gebracht.

Advisor ICT Solution is een bekende ICT adviseur in de Ronde Venen en al wat langer sponsor van IJsclub Nooit Gedacht. Advisor levert internetverbindingen, telefonieoplossingen, WIFI, alle Microsoft producten en allerhande   Security- en cloudoplossingen voor het MKB. Naast de ijsclub sponsoren zij ook andere verenigingen, vanuit de overtuiging dat een gezonde geest en een gezond lichaam samen gaan.

 

IJsclub Nooit Gedacht staat er met de nieuwe kleding er weer goed op. De 100-jarige vereniging kan er de komende jaren weer tegenaan. Ook geïnteresseerd in het schaatsen? Neem eens een kijkje op www.ijsclubnooitgedacht.nl en kom langs voor een training!

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: G-schaatsers sluiten schaatsseizoen spetterend af
   (04-05-2017)

Het ijs is alweer even uit de sloot en dat is maar goed ook, want het g-schaatsteam van IJsclub Nooit Gedacht sloot afgelopen zaterdag het seizoen af met een vaartocht van het clubhuis naar het pannenkoekenhuis. Start van de tocht was de natuurijsbaan in Wilnis. Onderweg passeerden de schaatsers diverse bruggen, maar er hoefde niet gekluund te worden. Vanuit de grote sloep was het ademloos genieten van de ontluikende lente. Lam

metjes, kleine eendjes en een schitterend zonnetje. Aangekomen in Vinkeveen viel het sportieve team aan op een pannenkoekenbuffet bij schaatssponsor Het Voordek. Na het eten werden de diploma’s uitgereikt waar de schaatsers de hele winter hard voor geoefend hadden. Ook de vrijwilligers kregen mooie bedankjes en toen was het helaas alweer tijd om naar huis te gaan.

Schaatsen met een beperking

Welke beperking je ook hebt, bij IJsclub Nooit Gedacht kan iedereen, met wat extra hulpmiddelen en onder begeleiding van speciaal opgeleide schaatstrainers, de kunst van het schaatsen leren. De persoonlijke begeleiding van de sporters leidt tot grootse persoonlijke resultaten. Voor een aantal pupillen geldt zelfs dat schaatsen beter gaat dan iedere andere sport. Bovendien kun je schaatsen zowel individueel als in groepsverband ondernemen, wat voor sommige pupillen DE uitkomst is.

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: PR klassement 2016-2017
   (03-04-2017)

Ook dit jaar is er weer een klassement opgemaakt van degene die de meeste PR's heeft gereden.

Dit jaar is Robin Bader de winnaar. Voor een beker wordt gezorgd.

 

 

volgorde, naam, aantal PR's
 1. Robin Bader 17
 2. Sterre van Schaik 16
 3. Sven Wolvers 15
 4. Bas van Blokland 13
 4. Ivar Immerzeel 13
 4. Michelle Ros 13
 7. Bram Koot 12
 7. Nikki Verlaan 12
 9. Sophie Moerman 9
10. Amy Quist 8
11. Simone Bader 7
11. Lisa Quist 7
13. Floyd Veerkamp 6
13. Jordy Veerkamp 6
15. Ismene Nobel 5
16. Ruben Schel 4
16. Stephan Schel 4
18. Sterre van Bemmel 3
18. Estelle de Jong 3
18. Romy de Jong 3
18. Jorn Limburg 3
22. Randi Berkelaar 2
22. Ed van Blokland 2
22. Lynn van Galen 2
22. Jaco Moerman 2
22. Sven Prins 2
22. Marco Quist 2
22. Enrico Zeilmaker 2
29. Pibbe Dirkson 1

29. Daan de Best 1

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Regen aan persoonlijke records bij het 5e Districts G-schaats event
   (28-03-2017)

Op 25 maart werd in Haarlem door het G-schaatsteam van IJsclub Nooit Gedacht deelgenomen aan de jaarlijkse wedstrijd. Met 9 schaatsers, 6 begeleiders en een groot aantal supporters werd de groep ontvangen bij een uitstekend verzorgde baan. Na een warming up verzorgd door schaatskampioene Irene Schouten, werden de schaatsen aangetrokken voor de 100 meter. De omstandigheden waren prima en dus konden bijna alle deelnemers hun PR met een seconde of meer te verbeteren. De meeste PR’s waren tijdens de clubkampioenschappen op 11 februari gereden op de Jaap Edenbaan, toen waren het winterse omstandigheden. Sander Verboom bracht zijn record met bijna 6 sec. naar beneden en was de beste in dit klassement. Na de 100 m. werd er door de meesten gestart op de 500 m. Hier reed iedereen een PR en was de grootste verbetering voor Luuk Dorlas die er meer dan 7 sec. van af knabbelde. Op de 300 m. was het Mathijs Ruitenbeek met een verbetering van meer dan 14 sec. Na een lange dweilpauze kwamen de hoofdnummers aan de beurt. Eerst een massastart voor deelnemers over 1 ronde, voor velen een hele opgave. Mathijs scoorde hier een mooie 4e plaats en toen na verloop van tijd iedereen was gefinished kwamen de andere IJNG-ers aan de beurt voor de massastart over 3 ronden. Gwen Oudshoorn vertrok erg snel maar moest dat in de laatste ronde bekopen. Haar mannelijke collega’s verdeelden hun krachten beter en kwamen moegestreden aan de finish, een ereplaats zat er dit keer niet in.

In het opgestelde klassement over twee afstanden werden Melanie Oudshoorn, Gijs Luijting, Mike Strubbe 2e in hun categorie, Gwen Oudshoorn en Sander Verboom mochten de derde prijs mee naar huis nemen. Het was weer een fantastisch event waarbij de deelnemers hun grenzen weer wisten te verleggen het publiek elke deelnemer op de finish met applaus ontving. Het IJNG jubileum seizoen werd seizoen werd met dit evenement afgesloten.

De uitslagen waren:

                               pr 100m    pr 300m        pr 500m       klassement cat.

Gwen Oudshoorn        14.97                           1,14.21           3

Mike Strubbe               15.66                           1,07.48           2

Rick Strubbe                16.15                           1,13.24           6

Melanie Oudshoorn     16.36          49.54                               2

Jelle van Selm             17.05                           1,15.13           7

Sander Verboom         17.75                           1,20.02           3

Luuk Dorlas                 21.72                           1,47.91           7

Mathijs Ruitenbeek      26.45      1,25.72                                5

Gijs Luijting               1.47,81                                                  2

Deel via:

(Terug naar boven)

 
 

 

Loginstatus

Zoek in site:

maak dit onzichtbaar
Clubagenda

-- Geen vermeldingen --

 


Ogenblik a.u.b. ...