Nieuws

Algemeen: Inzet gevraagd bij de Coolste Baan van Nederland
   (29-12-2017)

Manpower Uitzendbureau organiseert van 18 januari t/m 28 februari een evenement: ‘De Coolste Baan van Nederland’. De Coolste Baan van Nederland is een schaatsbaan in het Olympisch Stadion voor iedereen, waar de historie van het schaatsen wordt geplaatst in de tijd van nu. Een schaatsbaan waar Sport & Entertainment en Breedtesport & Topsport op een unieke wijze samenkomen.

 

De Coolste Baan van Nederland neemt de bezoekers mee in de rijke schaatsgeschiedenis in een unieke setting die de schaatsliefhebber kippenvel bezorgd. Van recreatief schaatsen tot schoolschaatsen, van schaatsles tot curlingclinics, verschillende (zakelijke) events en diverse thema-avonden, voor families, voor studenten of bedrijfsuitjes.

Kortom: een ijsbaan voor iedereen.

 

Hiervoor is Manpower op zoek naar kandidaten/vrijwilligers die het leuk vinden om mee te helpen met de volgende werkzaamheden, namelijk:

 • Infobalie 
  De infobalie heeft de belangrijke taak om de bezoekers van informatie te voorzien. Hierbij is het belangrijk dat de informatie zowel in het Nederlands als Engels kan worden gegeven.
 • Kassa
  Bij de kassa kunnen de bezoekers de tickets kopen voor het evenement. Hier kunnen de bezoekers ook de uitrijkaarten kopen. Belangrijk is dat de transacties goed verlopen en dat de bezoekers vriendelijk geholpen worden.
 • Supervisor 400Mtr baan
  Op de 400mtr baan wordt er toezicht gehouden op de gehele baan of men hier veilig schaatst en op juiste wijze gebruik maakt van de baan. Belangrijk is dat de supervisor alert is, vriendelijk is en het niet eng vindt om de bezoekers aan te spreken op hun gedrag
 • Supervisor Kids (krabbelbaan)
  Op de krabbelbaan moeten de supervisors toezicht houden op de baan. Op deze baan wordt er veelal geschaatst door kleine kinderen of leren de bezoekers te schaatsen.
 • Supervisor Lockers
  Bij de lockers kunnen de bezoekers hun waardevolle spullen opbergen. De Supervisors zijn hier verantwoordelijk voor het geven van de sleutels van de kluisjes evenals de financiële afhandeling.

Als je hiervoor interesse hebt, kun je contact opnemen met de Kees Houtman, secretaris van IJsclub Nooit Gedacht, door een mail te sturen aan .

 

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Rooster Jaap Edenbaan in kerstvakantie
   (23-12-2017)

Hierbij ter informatie het rooster voor de publieke uren van de kerstvakantie (klik hier).
 
De hardrijdersuren van 19.35 – 20.40 uur op vrijdag 29 december en 5 januari zijn open gesteld voor publiek.
Op dinsdag 2 januari zijn de hardrijdersuren van 16.55 – 18.00 en 18.15 – 19.20 uur open gesteld voor publiek.
Voor de overige KNSB-uren zijn er geen aanpassingen.

Het bandje ‘’snelle rijders binnenbaan, langzame rijders buitenbaan’’ zal automatisch met regelmaat worden afgespeeld.

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Grote Clubactie - trekkingsuitslag bekend
   (17-12-2017)

De Grote Clubactie is deze week afgesloten met de trekking van de winnende lotnummers.

De jeugdschaatsers hebben ook dit jaar weer ontzettend hun best gedaan en hebben meer dan 450 loten verkocht. Daarnaast zijn er ook een aantal (niet veel helaas) digitaal verkocht direct via de website van de Clubactie. Al met al een hele goede opbrengst waarvoor zeker een goed doel gevonden zal worden. 

 

De lotenkopers maken natuurlijk kans op fantastische prijzen met als hoofdprijs een geldbedrag van € 100.000,-!

Deze prijzen zijn vanaf nu op de website van de Grote Clubactie (klik hier) te checken.

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Pupillen IJsclub Nooit Gedacht presteren goed
   (06-11-2017)

Het schaatsseizoen is inmiddels enkele weken oud en de eerste wedstrijden zijn al weer gereden. 

Afgelopen zondagochtend ging ook de eerste wedstrijd van start voor de pupillen van IJsclub Nooit Gedacht voor de Portengen bokaal. Dat is een serie van vijf wedstrijden en daarna een finale voor de beste geklasseerden, later in het seizoen. Het vroege tijdstip van 7:00 uur was geen probleem voor de schaatsers en er stonden dan ook acht Nooit Gedachters aan de start.
De af te leggen afstanden waren een 100 meter, 300 meter en 500 meter en de omstandigheden waren zeer goed te noemen. Nauwelijks wind en snel ijs, dat lange tijd goed bleef glijden. Perfecte ingrediënten voor snelle tijden. In totaal werden deze ochtend dan ook 16 persoonlijke records gereden. Soms ging er wel meer dan 3 seconden van de vorige tijd af en soms was dat slechts enkele honderden van een seconde. Dit leidde tot vele tevreden gezichten na de wedstrijd.

 

Binnen de ijsclub wordt ook een PR klassement bijgehouden. Degene die over het gehele seizoen de meeste persoonlijke records schaatst, wint een mooie beker. Wedstrijden zoals deze zijn dan ideaal om het aantal records op te schroeven.  De volgende wedstrijd voor de Portengenbokaal is al weer snel. Zondag 19 november staan de jonge Nooit Gedachters opnieuw aan de start.

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Jeugd IJsclub Nooit Gedacht op schaatskamp
   (29-10-2017)

Afgelopen herfstvakantie had IJsclub Nooit Gedacht  voor haar oudste jeugdleden een schaatskamp georganiseerd. De laatste keer dat er een kamp georganiseerd werd, was alweer een aantal jaar terug, dus het was de hoogste tijd om dit opnieuw te doen. Dat werd samen met de Poelster, de ijsclub uit Amstelveen gedaan. De opzet van het kamp was om op verschillende banen te gaan schaatsen, een looptraining, tussendoor lekker ontspannen en vooral met elkaar veel plezier hebben. De plaats van overnachting was het clubhuis van de Poelster, prachtig gelegen aan de rand van het Amsterdamse Bos en aan de Poel in Amstelveen.

 

In totaal waren er 32 kinderen, waarvan 19 van Nooit Gedacht, variërend in de leeftijd van 9 tot en met 14 jaar. Het schaatskamp startte op vrijdagavond met een training op de thuisbaan, de Jaap Edenbaan. Helaas zat het weer deze avond niet zo mee en na een half uur, nadat iedereen al behoorlijk nat was, werd de training gestaakt. Er moest immers de volgende dag opnieuw geschaatst worden in dezelfde kleding! Daarna werd koers gezet richting het clubhuis van de Poelster, waar het avondeten klaar stond.  Van het avondspel in het bos kwam helaas niets meer terecht, door het slechte weer.

De volgende dag was het droog en dat kwam goed uit voor de lichte looptraining. Met elastieken en loopladders werd daarbij specifiek getraind voor de schaatshouding. 's Middags stond er een schaatstraining op het programma, dit keer op de overdekte ijsbaan in Hoorn. Het was niet zo druk op de baan, zodat de kinderen alle ruimte hadden om aan de schaatstechniek te werken. Na de training, terug in Amstelveen, was het tijd om te ontspannen met een leuke animatiefilm.

Zondag was alweer de laatste dag van het kamp en ook deze dag moest er geschaatst worden. Ditmaal op de overdekte baan in Haarlem, waar het wel erg druk was. Omdat er al twee dagen geschaatst was, mochten de kinderen zelf kiezen of zij les wilden of vrij wilden schaatsen. Het werd in ieder geval een ontspannen schaatsochtend.

Tot slot werd er in de middag even stoom afgeblazen in zwembad de Meerkamp in Amstelveen. Moe van al dat schaatsen was het bubbelbad het meest in trek om het kamp mee af te sluiten.

Al met al een zeer geslaagd weekend voor de Noot Gedachters en een opmaat voor een volgend kamp in 2018.

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)

 
 

 

Loginstatus

Zoek in site:

maak dit onzichtbaar
Clubagenda

-- Geen vermeldingen --

 


Ogenblik a.u.b. ...