Nieuws

Algemeen: Promotiefilmpje Jeugdschaatsen bij Nooit Gedacht
   (04-09-2019)

Vorig jaar hebben we een promotiefilmpje gemaakt van het jeugdschaatsen bij IJsclub Nooit Gedacht.

Het doel is simpel: Nieuwe jeugdleden uit de Ronde Venen werven voor deze oer-Hollandse sport! Daarnaast geeft het een goed beeld van het jeugdschaatsen bij IJsclub Nooit Gedacht. Kijk en geniet en deel vooral deze video onder vrienden en bekenden!

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Inschrijven Jeugdschaatsen seizoen 2019-2020
   (04-09-2019)

Leren schaatsen bij IJsclub Nooit Gedacht

 

Wil je meer dan krabbelen? Ga je al lekker op het ijs, maar wil je het schaatsen op noren echt goed leren? Doe dan elke zaterdagmiddag mee met jeugdschaatsen op de Jaap Edenbaan in Amsterdam.


IJsclub Nooit Gedacht uit Wilnis verzorgt ook dit jaar schaatslessen voor de jeugd van 6 tot en met 12 jaar. Dit jaar is de eerste les op 12 oktober. Vervolgens wordt er tot half maart elke zaterdag van 16.55 tot 17.55 uur geschaatst.

Schaatsgroepen worden ingedeeld op basis van leeftijd en niveau en worden begeleid door enthousiaste jeugdinstructeurs. Plezier en les gaan hand in hand. Aan het einde van het seizoen ontvangt iedereen een KNSB-diploma.

In dit filmpje is te zien is hoe leuk dat jeugdschaatsen eigenlijk is.

 

De inschrijving voor het komende seizoen is geopend. Alle informatie is hier te vinden en het online inschrijfformulier hier.

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Aanmelden voor het nieuwe schaatsseizoen 2019-2020 STG/TSG
   (28-07-2019)

De inschrijving van het nieuwe seizoen STG/TSG schaatsen is weer open

 

Net als vorig jaar gaat het inschrijven voor de STG en TSG digitaal: door op onderstaande link te klikken kom je op het inschrijfformulier.
Ook de betaling zal weer via een automatisch incasso verlopen, waarvoor op het inschrijfformulier toestemming gevraagd wordt.
Klik hier voor het inschrijfformulier.

 

Let je dit jaar ook weer op het verlengen of aanvragen van de licentie!
Kijk hiervoor op  https://mijn.knsb.nl.

Geen licentie betekent geen wedstrijden en geen marathon.

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Bekers voor de Clubkampioenschappen en clubkampioenen
   (23-04-2019)

 

Vrijdag 12 april werden op de afscheidsavond van het seizoen 2018-2019 natuurlijk weer de nodige prijzen uitgereikt in diverse categorieën. 

In het fotoalbum (hier) staan alle winnaars (voor zover aanwezig) op de foto met beker. 

 

Uitslagen van de clubkampioenschappen:

 

1e prijs 2e prijs 3e prijs
Dames Pup. CDE Meike van Blokland
Dames Pup. AB Cleo Elenbaas Julia Clerc Donna de Vink
Dames Jun. C Elin de Wilde Amy Quist Sophie Moerman
Dames Jun. B Simone Bader
Dames Jun. A Romy de Jong
Dames Neo Bonnie van Rossum
Dames Senioren Christine van Dijk
Heren Pup. CDE Daan Koot Mikai Kentrop Philip Wolvers
Heren Pup. AB Robin Bader Bram Koot Jacco Meijer
Heren Jun. C Stijn Verkade Bas van Blokland Dylan Verbrugge
Heren Jun. B Floyd Veerkamp Enrico Zeilmaker Rowan Kroon
Heren Jun. A Dylan Prins
Heren Neo Daan de Best Ruben Schel
Heren Senioren Jaco Moerman Dirk Kroese
Heren Masters Lucien Wolvers Stephan Schel Marc Moerman

 

Winnaars van het PR-klassement

Dit seizoen is het PR-klassement met 18 PR's gewonnen door: Sander van Dijk en Lotte Moerman.

 

Clubkampioenen seizoen 2018-2019

De clubkampioenen zijn die seizoen : Romy de Jong en Daan de Best.

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Sam Sassen benoemd tot lid van verdienste
   (17-04-2019)

 

Op de STG en TSG afsluitavond van het seizoen 2018-2019 is Sam Sassen benoemd tot lid van verdienste van IJsclub Nooit Gedacht. 

 

Sam heeft vele “petten” opgehad binnen de ijsclub.

 

Zo is hij zaaltrainer geweest op de maandagavond in de zaal, daar heeft menig lid de dagen na de training er spierpijn aan overgehouden, maar de sfeer was goed en er werd hard getraind wat weer tot betere prestaties leidde.

Zo was hij ook jeugdleider waarbij hij menig jeugdlid de eerste techniek op het ijs bijgebracht.

 

Een zeer belangrijke rol die hij zichzelf heeft eigen gemaakt (na een KNSB opleiding) is de rol van “gediplomeerd” IJsmeester bij de schaarse strenge winters nam hij meerder malen de ijsboor en meetlat ter hand.

 

Ook heeft hij vele jaren in het Bestuur van de ijsclub gezeten alwaar hij de STG zaken (abonnementen, trainers, trainingen, etc.) op een zeer goede wijze heeft behartigd.

 

 

 

 

En last but not least zijn rol als trainer bij de Donderdag Avond Softies (DAS). De mannen (en vrouwen) die op de donderdagavond hun schaats carrière op een goede wijze konden afbouwen. Zijn  DAS groep is in de jaren uitgegroeid naar wel 20 man (en vrouwen). Met heel veel plezier en gein werd er hard en sportief gewerkt aan die afbouw. Het hoogtepunt van elke trainingsavond waren de traditionele bitterballen in de Scheave schaats en later in de JAAP. Onder het genot van een chocolademelkje met slagroom ging de schaal bitterballen van hand tot hand en werden er sterke verhalen gedaan. Kortom een wekelijkse afsluiting van een avond “hard” trainen.

 

 

 

Wat zeker dient te worden onderstreept is dat Sam al deze werkzaamheden alleen of in teamverband altijd op “vrijwillige basis” heeft gedaan en dat siert Sam als IJsclub lid en als mens!!!!

 

Immers (sport) clubs hebben uitsluiten levensvatbaarheid als door mensen als Sam.

 

 

Deel via:

(Terug naar boven)


Algemeen: Jeugd op de fiets
   (07-04-2019)

Jeugd IJsclub Nooit Gedacht op de fiets,

 

Het schaatsseizoen is twee weken geleden ten einde gekomen, de ijzers zijn nog maar net in het vet gezet, maar nu al zijn de leden van ijsclub Nooit Gedacht gestart met de voorbereidingen voor het nieuwe schaatsseizoen. Een enthousiaste groep jeugdleden in de leeftijd van 12 tot 16 jaar is alweer op de racefiets te vinden. Het fietsen is een goede training in de zomer voor schaatsers en daarmee is het ook een prettige afwisseling met het schaatsen.

Afgelopen zondagochtend waren de weersomstandigheden daarbij ook nog eens bijzonder goed. Onder een stralende zon, met een prettige temperatuur en zonder al te veel wind hebben tien kinderen en hun begeleiders de eerste kilometers afgelegd. Een aantal van hen had afgelopen jaar al ervaring opgedaan op een racefiets, maar voor sommigen was het ook de eerste keer. Er werd daarom rustig koers gezet richting de Bosdijk in Vinkeveen, alwaar een aantal behendigheid oefeningen gedaan werden. Op deze manier raken de kinderen vertrouwd met de 'dunne bandjes', een ander soort stuur en het feit dat de voeten vast zitten aan de pedalen. Hierdoor neemt de stuurvastheid toe en wordt het ook steeds prettiger om in een groep te kunnen fietsen. De meer ervaren jeugd heeft deze ochtend ook nog een aantal rondjes op tempo kunnen rijden.

Hopelijk is het de komende maanden nog vaak heel mooi weer op de zondag, zodat we deze Nooit Gedacht jongeren nog veel op de fiets zullen tegen komen.

 

Deel via:

(Terug naar boven)

 
 

 

Loginstatus

Zoek in site:

maak dit onzichtbaar
Clubagenda

-- Geen vermeldingen --

 


Ogenblik a.u.b. ...