Nieuws

Algemeen: 2019-2020 Clubkampioenschap Nooit Gedacht
   (10-01-2020)

 

Het jaarlijkse clubkampioenschap van IJsclub Nooit Gedacht werd al vroeg in dit lopende schaatsseizoen georganiseerd, namelijk op zaterdag 28 december. De reden om het eerder te organiseren, was om de landelijke marathonrijders van de vereniging ook de gelegenheid te geven een keer aan het clubkampioensschap mee te laten doen. De laatste jaren hadden zij altijd tegelijkertijd hun verplichting om de marathon te schaatsen, maar deze avond konden A-rijder Niels Immerzeel en B-rijder en kersvers Nederlands Kampioen Ivar Immerzeel ook aan de start verschijnen.

Een spannende strijd tussen beide broers voor de titel 'Algemeen Clubkampioen' lag in het verschiet en beiden stonden dan ook tegenover elkaar aan de start. Op de 500meter ging het direct na de start mis voor Ivar. Een val na 10 meter en hij leek daarmee direct uitgeschakeld te zijn voor de titel. De oorzaak was een lelijk gat in het ijs maar de jury besliste dat de Ivar mocht overrijden. Deze tweede kans greep Ivar met beide handen aan en hij wist ook nog eens een snellere tijd dan Niels neer te zetten. Ook de andere twee afstanden wist Ivar te winnen, waarmee de titel voor de eerste keer naar hem ging. Vlak voor de kerst wist Ivar Immerzeel ook al Nederlands kampioen te worden op de 5.000 meter bij de junioren A in een prachtige tijd van 6.44,96.

 

Bij de dames zou landelijk marathonrijder Estelle de Jong meedoen en de strijd opnemen tegen haar zus Romy. Helaas moest Estelle afhaken vanwege ziekte waardoor Romy de titel 'Algemeen Clubkampioen' makkelijk naar zich toe wist te trekken. Het was alweer haar derde titel op rij.

 

Naast de titel 'Algemeen clubkampioen' werd er ook in diverse leeftijdscategorieën gestreden. Daarbij was in iedere categorie (pupillen, junioren, senioren en masters) wel één of meerdere deelnemers te vinden, zowel bij de dames als bij de heren. Daar zaten ook spannende ritten tussen, waarbij gestreden werd op het scherpst van de snede. Door de goede omstandigheden werd in totaal maar liefst 36 persoonlijke records verbroken.

 

Ook de jeugdschaatsers en G-schaatsers deden mee aan het kampioenschap, waardoor er in totaal 83 Nooit Gedachters aan de start stonden. Voor deze jonge schaatsers stond een 100 en 300 meter op het programma en voor velen van hen was het ook nog eens hun eerste schaatswedstrijd. Onder luide aanmoediging van de vele ouders langs de kant wisten ook zij er een hele leuke strijd van te maken. Hopelijk smaakt dit naar meer en zullen zij de komende maanden ook nog aan de start staan bij de wedstrijden, die speciaal voor hen georganiseerd worden.

 

Alle resultaten zijn hier te bekijken.

 

 

 
 

 

Loginstatus

Zoek in site:

maak dit onzichtbaar
Clubagenda

-- Geen vermeldingen --

 


Ogenblik a.u.b. ...