Nieuws

Algemeen: Ivar Immerzeel Nederlands Kampioen 5000 meter
   (20-12-2019)

Ivar Immerzeel Nederlands Kampioen 5000 meter

 

Voor de Nederlandse junioren schaatsers stond het weekend van 14 en 15 december in het teken van de Nederlandse titels op de sprint en op de lange afstanden (3000 en 5000 meter). De wedstrijden vonden plaats op de ijsbaan in Alkmaar.

Van IJsclub Nooit Gedacht had Ivar Immerzeel zich weten te plaatsen voor de 3000 m. Plaatsing voor deelname aan de 5 km was afhankelijk van de uitslag van de 3000 m. De eerste twaalf mochten de volgende dag ook starten op de 5000 m.

 

Op de winderige baan van Alkmaar liep de 3000 m voor Ivar niet zoals gehoopt. Hij behaalde op deze afstand een 8e plaats. Niet tevreden maar wel geplaatst voor zijn meest favoriete afstand.

 

Door zijn uitslag op de 3000 m moest Ivar al in de derde rit van start op de 5000 m. In de eerste twee ritten werden al scherpe tijden neergezet. Ondanks deze snelle tijden en zijn wat mindere optreden van een dag eerder startte Ivar toch vol zelfvertrouwen aan zijn race. Na enkele rondes op kleine achterstand van zijn tegenstander te hebben gereden wist Ivar te versnellen, waar zijn tegenstander de rondetijden zag oplopen. Ivar finishte met een dik nieuw baanrecord in een tijd van 6.44,96

 

Toen was het voor Ivar zenuwslopend afwachten of de concurrentie na hem nog aan deze tijd kon komen. Twee concurrenten konden tot 3000 m redelijk in de buurt blijven, maar moesten daarna het schema van Ivar loslaten. Ivar mocht dus het podium op voor het Wilhelmus als Nederlands Kampioen 5000 meter junioren.

 

De volgende uitdaging voor Ivar is het clubkampioenschap van IJsclub Nooit Gedacht. Deze zal worden gehouden op zaterdagavond 28 december op de Jaap Edenbaan in Amsterdam.

 

 

 
 

 

Loginstatus

Zoek in site:

maak dit onzichtbaar
Clubagenda

-- Geen vermeldingen --

 


Ogenblik a.u.b. ...