Nieuws

Algemeen: Jeugd op de fiets
   (07-04-2019)

Jeugd IJsclub Nooit Gedacht op de fiets,

 

Het schaatsseizoen is twee weken geleden ten einde gekomen, de ijzers zijn nog maar net in het vet gezet, maar nu al zijn de leden van ijsclub Nooit Gedacht gestart met de voorbereidingen voor het nieuwe schaatsseizoen. Een enthousiaste groep jeugdleden in de leeftijd van 12 tot 16 jaar is alweer op de racefiets te vinden. Het fietsen is een goede training in de zomer voor schaatsers en daarmee is het ook een prettige afwisseling met het schaatsen.

Afgelopen zondagochtend waren de weersomstandigheden daarbij ook nog eens bijzonder goed. Onder een stralende zon, met een prettige temperatuur en zonder al te veel wind hebben tien kinderen en hun begeleiders de eerste kilometers afgelegd. Een aantal van hen had afgelopen jaar al ervaring opgedaan op een racefiets, maar voor sommigen was het ook de eerste keer. Er werd daarom rustig koers gezet richting de Bosdijk in Vinkeveen, alwaar een aantal behendigheid oefeningen gedaan werden. Op deze manier raken de kinderen vertrouwd met de 'dunne bandjes', een ander soort stuur en het feit dat de voeten vast zitten aan de pedalen. Hierdoor neemt de stuurvastheid toe en wordt het ook steeds prettiger om in een groep te kunnen fietsen. De meer ervaren jeugd heeft deze ochtend ook nog een aantal rondjes op tempo kunnen rijden.

Hopelijk is het de komende maanden nog vaak heel mooi weer op de zondag, zodat we deze Nooit Gedacht jongeren nog veel op de fiets zullen tegen komen.

 

 
 

 

Loginstatus

Zoek in site:

maak dit onzichtbaar
Clubagenda

-- Geen vermeldingen --

 


Ogenblik a.u.b. ...