Eeuwfeest

Inleiding

Op vrijdag 17 februari 2017 bestaat onze vereniging IJsclub Nooit Gedacht een eeuw.
Dat een ijsclub 100 jaar bestaat is niet zo maar iets. Dat hebben wij gevierd met verschillende activiteiten.

Eeuwfeest nieuws

Het eeuwfeest werd mede mogelijk gemaakt door gulle sponsoring van:

Het jubileumboek van het eeuwfeest van Nooit Gedacht.

Het eerste boek is 28 september aangeboden aan mevr. Schuurs, de wethouder van sportzaken.

Het is te koop bij Mondria en Primera in Mijdrecht en Hartel in Wilnis.

Bestellen kan ook via onze website.

Er is heel bijzonder materiaal boven water gekomen, bijvoorbeeld de oprichtingsakte uit 1919.

Clubkampioenschap+.

Op 11 februari 2017 hebben wij ons jaarlijks, maar wel een speciaal clubkampioenschap, gehouden. Naa

st de “normale” wedstrijden zijn er wedstrijden gehouden voor veteranen, recreanten en een speciale wedstrijd voor G-schaatsers s

amen met de G-schaatsers van de Jaap Eden ijsclub. De wedstrijden zijn onder begeleiding van de gezellige klanken van een dweilorkest en onder zeer winterse omstandigheden gereden.

Een sfeerimpressie is te vinden in het foto album.

Jeugdschaatsevenement.

Onder de slogan “Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst” heeft Nooit Gedacht aan alle groepen 4, 5 en 6 van de basisschoolleerlingen uit de DRV een gratis schaatsevenement aangeboden op de Vechtse Banen. Ruim 850 leerlingen hebben op dinsdag 1 november een elfstedentocht gereden of hebben met 11 spelletjes en oefeningen misschien wel voor het eerst kennisgemaakt met schaatsen. Het was een groot succes en na afloop kreeg elke leerling een echte medaille.

Een beeldverslag is hier te vinden en een uitgebreid fotoalbum hier.
Dit evenement is mogelijk gemaakt door royale bijdragen van sponsors zoals het RABO Dichtbijfonds, Ronde Venen Fonds, en SC Johnson, een familiebedrijf. Het wordt een te lange lijst om alle sponsors te noemen, zie daarvoor de Eeuwfeest sponsorpagina op de website.

Eeuwfeest.

Voor de leden, donateurs en partners is een feest georganiseerd in de Willisstee op de dag zelf, vrijdag 17 februari 2017. Het bestuur werd hierbij nog verrast door de burgemeester die, namens zijne majesteit de koning, aan de IJsclub Nooit Gedacht de koninklijke erepenning mocht overhandigen.

Verder was het een zeer gezellig feest, waar onder het genot van een hapje en een drankje de nodige sterke verhalen werden uitgewisseld.