Nieuws

Algemeen: Wijzigingen seizoen 2015-2016
   (23-04-2015)

Resultaat onderhandelingen tussen de Directie Jaap Eden, het Gewest NHU en de Baancommissie Amsterdam.

Het vertrek van de voormalige directeur van de Jaap Edenbaan, Ellis van der Weerden, en de nieuwe organisatievorm van de Stichting Jaap Eden, voornamelijk de horeca en de schaatsschool, hebben ertoe geleid dat de (interim) Directie Jaap Eden een aantal zaken wenst te herijken. Als gevolg hiervan heeft de huidige Directie het contract met het Gewest NHU, inzake het georganiseerd schaatsen op de Jaap Edenbaan, tegen het licht gehouden.

Dit is het startpunt geweest van een onderhandeling tussen de Directie en het Gewest, waarbij de Baancommissie ook is aangeschoven. Het uitgangspunt van de Directie was hierbij (a) dat het Gewest en de Baancommissie teveel schaatsuren heeft afgezet tegen het aantal afgenomen abonnementen op de zogenaamde licentie-uren en (b) dat de inkomsten van de horeca geoptimaliseerd moeten worden.

Op basis van het contract tussen de Directie en het Gewest NHU is vervolgens een onderhandelingsproces op gang gekomen dat heeft geleid tot een aantal veranderingen voor de komende seizoenen met betrekking tot het georganiseerd schaatsten op de Jaap Edenbaan. De discussie is op bepaalde momenten stevig geweest. Vanuit de Baancommissie realiseren we ons dat de overeengekomen veranderingen niet voor iedereen een goede uitkomst is. Met het oog op het georganiseerd schaatsen op Amsterdam zijn we vanuit zowel financieel als organisatorisch oogpunt overtuigd dat de onderhandelingen evenwel tot een toekomstbestendig resultaat hebben geleid.

De veranderingen voortvloeiend uit de onderhandelingen zijn als volgt:

  • Het schaatsen op het recreatieuur M28 en M29 wordt samengevoegd in M29 (met 300 beschikbare abonnementen),
  • Het jeugdwedstrijduur van de woensdagmiddag wordt verplaatst naar zaterdagochtend 8.20 – 9.20u,
  • Het jeugdschaatsuur (M11) op de zaterdagochtend van 8.20 – 9.20u vervalt,
  • Op de zaterdagochtend (9.15 – 10.15u) wordt in de hal ruimte gecreëerd voor G-schaatsers en voor de jongsten ( 4 en 5 jarigen)
  • Het marathonschaatsen wordt verplaatst van de woensdag naar de vrijdagavond in hetzelfde tijdsblok als nu op de woensdag. Wel zal er op een woensdag in november een Gewestelijke marathon wedstrijd worden gehouden.
  • Gemiste ‘tikken’ op de licentie-uren kunnen worden ingehaald op vrije (publieks)uren op de Jaap Edenbaan, zonder training
  • Er wordt een additioneel shorttrack uur( uren ) ingericht voor langebaanschaatsers (dag(en) worden in nader overleg bepaald),
  • Deze afspraken blijven van kracht tot de herziening van het contract, gepland in 2018,
  • Met betrekking tot het georganiseerd schaatsen in de kerstperiode loopt nog een discussie; deze zal op een later moment worden ingevuld.

 
 

 

Loginstatus

Zoek in site:

maak dit onzichtbaar
Clubagenda

-- Geen vermeldingen --

 


Ogenblik a.u.b. ...