Nieuws

Algemeen: Van de voorzitter
   (31-03-2014)

Van de voorzitter...

Ik denk dat het ergens in de zomer van 2012 was dat mij tijdens een fietstraining ter ore kwam dat er over Nooit Gedacht gesproken werd als een slapende vereniging. Er werd te weinig georganiseerd, er waren geen nieuwe initiatieven en er was nauwelijks communicatie. Kortom we waren niet zichtbaar.
Als bestuurlid maakte me dat verontwaardigd en boos. Hoezo een slapende vereniging? We bieden toch vele vormen van schaatsplezier aan! We organiseren al jarenlang een fietskamp! We zijn toch ook erg actief in de zomer met onze trainingen.  We hebben het G-schaatsen opgericht, een TOP-groep en we zijn druk in de weer om een skeeler- en landijsbaan in de Ronde Venen te krijgen en ga zo maar door. Kijk eens hoe druk we zijn om dit allemaal te regelen en in goede banen te leiden, zodat aan het begin van het seizoen voor iedereen weer een abonnement klaar ligt!

Maar na aantal dagen, nadat ik eens goed nagedacht had en daar ook met andere over van gedachten had kunnen wisselen, kon ik die opmerking over een 'slapende' vereniging een plek geven.
Natuurlijk doen we niet te weinig en er zijn echt wel nieuwe initiatieven, maar de manier waarop we dat doen en de wijze waarop we dat communiceren, daar moet misschien nodig eens veranderd worden.

In het najaar van 2012 hebben we dit nog eens besproken met een aantal clubleden en bestuursleden. Daar is een aantal doelen uit naar voren gekomen.
- Een structuur waarin we effectiever kunnen besturen
- Meer vrijwilligers om de organisatorische lasten te delen
- Automatisering van de ledenadministratie om efficiënter te werken
- Verbetering van onze communicatie en zichtbaarder worden met een goede website

Nu bijna anderhalf jaar later heeft dat geresulteerd in een commissiestructuur, waarbij het G-schaatsen en het jeugdschaatsen één commissie vormen en er een STG commissie is waarbij de taken over meerdere personen verdeeld zijn. We zijn hier echter nog niet mee klaar. De natuurijscommissie moet nog gestalte krijgen en er moeten plannen gemaakt worden voor een sponsorcommissie, een kledingcommissie en misschien ook wel een evenementencommissie.

Daarnaast hebben we afgelopen najaar een ledenadministratiepakket aangeschaft dat ook voorziet in een website. De hele winter hebben we hard gewerkt aan het overzetten van de ledengegevens en het inrichten van de website. Nu aan het eind van het schaatsseizoen kunnen we met veel trots de nieuwe website laten zien aan de leden en de rest van de wereld.
Een website die veel mogelijkheden biedt. Denk bijvoorbeeld aan
- een evenementenkalender
- inschrijven via de site voor evenementen
- opgeven voor het schaatsseizoen via de website
- delen van nieuwtjes
- wedstrijdverslagen
- foto-albums
- columns
- clubrecords en adelaarslijsten
Een website die ons dus veel mogelijkheden kan bieden, maar die ook door de leden actueel gehouden moet worden. Een actuele website trekt veel bezoekers en veel bezoekers maakt een website interessant voor adverteerders. Uiteindelijk zorgen de adverteerders voor extra inkomsten, waar we als vereniging weer leuke activiteiten mee kunnen doen.

Het moge duidelijk zijn dat het up to date houden van de website één van de speerpunten zal zijn en dat voor het aanleveren van content we een beroep doen op ieder lid van de vereniging.
Om dit voor elkaar te krijgen zijn we nog steeds op zoek naar redactieleden, vrijwilligers die andere clubleden vragen om eens een stukje te schrijven en dat netjes op de site plaatsen.

Als voorzitter heb ik mij onder andere ten doel gesteld om de vereniging verder structuur te geven, om clubleden meer te betrekken en zo gezamenlijk meer te bereiken. Het mag, kan en zal niet gebeuren dat we echt een slapende vereniging worden. Met zo veel potentieel in de vereniging ben ik er van overtuigd dat we een actieve bruisende en initiatiefrijke vereniging kunnen blijven.
In mijn vorige column heb ik al een oproep gedaan om je aan te melden als vrijwilliger. Dat heeft geresulteerd in twee aanmeldingen. Alhoewel het er maar twee waren, was ik wel enorm in mijn nopjes met deze aanmeldingen. Dat zijn Marco Quist en Richard Catsburg.
Marco Quist (vader van jeugdschaatsers Amy, Lisa en Izzy) heeft zijn kennis en kunde beschikbaar gesteld aan Nooit Gedacht om ons verder te helpen met de website. Zijn inzet, samen met die van René Nobel en Tette Hofstra heeft geleid tot de website zoals die er nu is.
Richard Catsburg (jeugdleider en vader van Naomi en Rachel) heeft zich aangemeld als vrijwillger voor de natuurijsbaan. Hij wil zich inzetten voor onderhoud aan de ijsbaan en wil meedoen aan een nog te vormen natuurijsbaancommissie.

Overigens wil ik de andere vrijwilligers, hier niet te kort doen. Wat zou er van het schaatsen terecht zijn gekomen zonder de Jeugd- en  G-schaatsleiders? Hoe zou er gepresteerd worden zonder de trainers en juryleden? Was dit allemaal mogelijk als we geen commissie en bestuursleden hadden? En wat te denken van de vrijwilligers die zich belangeloos hebben ingezet voor de Ronde Veense Jeugd bij het schoolschaatsen. Bij deze wil ik een ieder dan ook weer hartelijk bedanken voor de inzet tijdens het afgelopen seizoen!

Wie o wie durft net als Marco, René, Peter, Richard, Nancy, Pieter, Tessa, Gea, Hans, Jan, Sam, Robert, Pieter, Anniek, Cor, Herman, Irma, Ruben en al die andere vrijwilligers de handschoen op te nemen en Nooit Gedacht verder te helpen? Laat het weten, meld je aan en geef daarbij aan wat jouw kwaliteiten zijn, waar we gebruik van kunnen maken!

Luciën Wolvers

 
 

 

Loginstatus

Zoek in site:

maak dit onzichtbaar
Clubagenda

-- Geen vermeldingen --

 


Ogenblik a.u.b. ...