Nieuws

Algemeen: Pupillen IJsclub Nooit Gedacht presteren goed
   (06-11-2017)

Het schaatsseizoen is inmiddels enkele weken oud en de eerste wedstrijden zijn al weer gereden. 

Afgelopen zondagochtend ging ook de eerste wedstrijd van start voor de pupillen van IJsclub Nooit Gedacht voor de Portengen bokaal. Dat is een serie van vijf wedstrijden en daarna een finale voor de beste geklasseerden, later in het seizoen. Het vroege tijdstip van 7:00 uur was geen probleem voor de schaatsers en er stonden dan ook acht Nooit Gedachters aan de start.
De af te leggen afstanden waren een 100 meter, 300 meter en 500 meter en de omstandigheden waren zeer goed te noemen. Nauwelijks wind en snel ijs, dat lange tijd goed bleef glijden. Perfecte ingrediënten voor snelle tijden. In totaal werden deze ochtend dan ook 16 persoonlijke records gereden. Soms ging er wel meer dan 3 seconden van de vorige tijd af en soms was dat slechts enkele honderden van een seconde. Dit leidde tot vele tevreden gezichten na de wedstrijd.

 

Binnen de ijsclub wordt ook een PR klassement bijgehouden. Degene die over het gehele seizoen de meeste persoonlijke records schaatst, wint een mooie beker. Wedstrijden zoals deze zijn dan ideaal om het aantal records op te schroeven.  De volgende wedstrijd voor de Portengenbokaal is al weer snel. Zondag 19 november staan de jonge Nooit Gedachters opnieuw aan de start.

 

 

 
 

 

Loginstatus

Zoek in site:

maak dit onzichtbaar
Clubagenda

-- Geen vermeldingen --

 


Ogenblik a.u.b. ...