Nieuws

Algemeen: Jeugd IJsclub Nooit Gedacht op schaatskamp
   (29-10-2017)

Afgelopen herfstvakantie had IJsclub Nooit Gedacht  voor haar oudste jeugdleden een schaatskamp georganiseerd. De laatste keer dat er een kamp georganiseerd werd, was alweer een aantal jaar terug, dus het was de hoogste tijd om dit opnieuw te doen. Dat werd samen met de Poelster, de ijsclub uit Amstelveen gedaan. De opzet van het kamp was om op verschillende banen te gaan schaatsen, een looptraining, tussendoor lekker ontspannen en vooral met elkaar veel plezier hebben. De plaats van overnachting was het clubhuis van de Poelster, prachtig gelegen aan de rand van het Amsterdamse Bos en aan de Poel in Amstelveen.

 

In totaal waren er 32 kinderen, waarvan 19 van Nooit Gedacht, variërend in de leeftijd van 9 tot en met 14 jaar. Het schaatskamp startte op vrijdagavond met een training op de thuisbaan, de Jaap Edenbaan. Helaas zat het weer deze avond niet zo mee en na een half uur, nadat iedereen al behoorlijk nat was, werd de training gestaakt. Er moest immers de volgende dag opnieuw geschaatst worden in dezelfde kleding! Daarna werd koers gezet richting het clubhuis van de Poelster, waar het avondeten klaar stond.  Van het avondspel in het bos kwam helaas niets meer terecht, door het slechte weer.

De volgende dag was het droog en dat kwam goed uit voor de lichte looptraining. Met elastieken en loopladders werd daarbij specifiek getraind voor de schaatshouding. 's Middags stond er een schaatstraining op het programma, dit keer op de overdekte ijsbaan in Hoorn. Het was niet zo druk op de baan, zodat de kinderen alle ruimte hadden om aan de schaatstechniek te werken. Na de training, terug in Amstelveen, was het tijd om te ontspannen met een leuke animatiefilm.

Zondag was alweer de laatste dag van het kamp en ook deze dag moest er geschaatst worden. Ditmaal op de overdekte baan in Haarlem, waar het wel erg druk was. Omdat er al twee dagen geschaatst was, mochten de kinderen zelf kiezen of zij les wilden of vrij wilden schaatsen. Het werd in ieder geval een ontspannen schaatsochtend.

Tot slot werd er in de middag even stoom afgeblazen in zwembad de Meerkamp in Amstelveen. Moe van al dat schaatsen was het bubbelbad het meest in trek om het kamp mee af te sluiten.

Al met al een zeer geslaagd weekend voor de Noot Gedachters en een opmaat voor een volgend kamp in 2018.

 

 

 
 

 

Loginstatus

Zoek in site:

maak dit onzichtbaar
Clubagenda

-- Geen vermeldingen --

 


Ogenblik a.u.b. ...