Nieuws

Algemeen: Bestuursbesluit ten aanzien van de Jaap Edenbaan
   (22-06-2017)

 

Beste Nooit Gedachter,

 

Afgelopen schaatsseizoen werden we eind oktober onverwacht geconfronteerd met een sluiting van de Jaap Edenbaan. We hebben toen enkele weken dankbaar gebruik kunnen maken van de Vechtsebanen in Utrecht. Op dat moment kwamen er stemmen op om definitief over te stappen naar Utrecht. De Vechtsebanen is immers makkelijk bereikbaar, heeft goede parkeervoorzieningen en de ijskwaliteit is over het algemeen beter, zeker in vergelijking met het ijs waar we het afgelopen seizoen in Amsterdam mee hebben moeten doen.

 

Daarentegen liggen de kosten om te gaan schaatsen in Utrecht hoger en komend seizoen zal het verschil met Amsterdam alleen maar groter worden, is de marathonavond op de zondagavond en moeten we opnieuw een netwerk opbouwen. Op Amsterdam organiseren we immers samen met de Poelster een aantal wedstrijden, hebben we een aantal leden bij de selecties en Gobad rijden en hebben we ook rijders die een eigen kennissenkring opgebouwd hebben.

 

In de jaarvergadering van december hebben we aangegeven om onze leden te betrekken bij een eventuele overstap. Op dat moment was de toekomst van de Jaap Edenbaan verre van zeker. Dit leverde ook verontruste reacties van leden op, die helemaal niet de overstap willen maken naar Utrecht.

 

Binnen het bestuur hebben we hier ook diverse malen van gedachten over gewisseld en uiteindelijk hebben we het standpunt ingenomen om niet collectief de overstap naar de Vechtsebanen te maken. Wij zijn van mening dat een overstap naar de Vechtsebanen een te grote impact heeft op de vereniging en haar leden. We moeten in zijn geheel over kunnen stappen naar Utrecht, dus zowel de STG als TSG en het Jeugdschaatsen als het G-schaatsen en voor een aantal groepen bestaat daar onzekerheid over. Daarnaast zullen er ongetwijfeld leden wegvallen die in of rondom Amsterdam wonen, die bovendien ook nog eens als vrijwilliger actief zijn. Het is niet vanzelfsprekend dat we daar leden voor terugkrijgen uit Utrecht. Hetzelfde argument is van toepassing op leden dichter bij huis. Bovendien heeft de Jaap Edenbaan verzekerd dat er komend seizoen ook ijs zal zijn en inmiddels zijn zij bezig de baan te repareren. De verwachting is nog steeds dat we op 14 oktober kunnen schaatsen in Amsterdam.

 

Overigens bieden we komend seizoen, net als voorgaande jaren de leden de mogelijkheid om op vrijdagavond in Utrecht te gaan schaatsen op het trainingsuur van 18:00 tot 19:15 uur. Indien er toch interesse is in andere trainingsuren op Utrecht dan staan wij daar als vereniging open voor en kunnen we ook hiervoor abonnementen aanvragen. Mochten er naar aanleiding van dit standpunt vragen of opmerkingen zijn, dan kun je dit kenbaar maken bij het bestuur en gaan wij graag in overleg

 

Met vriendelijke groeten,

het bestuur van IJsclub Nooit Gedacht

 

 
 

 

Loginstatus

Zoek in site:

maak dit onzichtbaar
Clubagenda

-- Geen vermeldingen --

 


Ogenblik a.u.b. ...