Nieuws

Algemeen: Jubileumfeest in de Willisstee
   (22-02-2017)

100-jarige IJsclub Nooit Gedacht bekroond met koninklijke erepenning!

 

Vrijdag 17 februari was het zover, IJsclub Nooit Gedacht was precies 100 jaar geleden opgericht. De ijsclub had ten tijde van de oprichting als thuishaven het café waaraan het haar naam ontleende: Nooit Gedacht. In die periode waren er nog drie ijsverenigingen in Wilnis: “De Volharding”, “Ons Genoegen” en “De Vriendschap”. Van die drie is IJsclub Nooit Gedacht als enige overgebleven. IJsclub Nooit Gedacht is vanaf 1917 uitgegroeid van natuurijsclub tot de schaatsvereniging van De Ronde Venen. Met bijna 300 actieve leden en ruim 600 donateurs staat de vereniging midden in de samenleving. De hele winter worden schaatslessen en – trainingen aangeboden op de kunstijsbanen in de regio en bij betrouwbaar natuurijs is de eigen natuurijsbaan aan de Herenweg in Wilnis beschikbaar. Naast activiteiten op het ijs verzorgt de vereniging ’s winters zaaltrainingen en buiten het schaatsseizoen wordt er door middel van veldtraining, skeeleren en wielrennen aan de techniek en de conditie gewerkt.

Het was dus niet vreemd dat van de vele genodigden er ca. 300 naar de Willistee waren gekomen om dit heugelijke feit, met een hapje en drankje, te vieren. Het werd één grote reünie.

De avond werd geopend met het dweilorkest Dorst waarna de voorzitter, Luciën Wolvers, het woord nam en de genodigden welkom heette. Hij ging in op het verleden van de club en schetste enige historie. Ook sprak hij over de betrokkenheid van de club bij de samenleving in De Ronde Venen en dat deze club er is voor jong en oud getuige de bloeiende jeugd- en G-schaatsafdeling en de schaatstraining- en toerschaatsgroep, iedereen kan meedoen, van 6 tot 86 jaar.Daarna kreeg burgemeester Divendal het woord. Hij sprak waardering uit over de ijsclub die het jaar rond activiteiten verzorgt voor leden en tijdens dit jubileum seizoen ook voor de jeugd uit De Ronde Venen actief is geweest. Hij gaf aan dat IJNG kennelijk goed in staat is om vrijwilligers voor al deze werkzaamheden op de been te brengen, iets wat in deze tijd niet meer vanzelfsprekend is. Het hoogtepunt van de avond was wel dat de burgemeester, namens zijne majesteit de koning, aan de IJsclub Nooit Gedacht de koninklijke erepenning mocht overhandigen. Deze werd door een verraste voorzitter in dank aanvaard en onder luid applaus aan de aanwezigen getoond.

In de loop van de avond kwam er natuurlijk ook een moment om enkele leden in het zonnetje te zetten. De Ereleden en Leden van Verdienste werden naar voren geroepen (ze waren er alle 8) en kregen uit handen van de voorzitter een bloemetje uitgereikt. Er was geen mooiere gelegenheid dan nu om een nieuw Lid van Verdienste te benoemen. Deze eer viel te beurt aan Wout Berkelaar, die al jaren als trainer en coach actief is in de vereniging, en ook Piet Heemskerk, die zich al jaren voor de club inspant en de afgelopen 18 maanden de organisatie en de coördinatie van de jubileumactiviteiten op zich heeft genomen.

De avond kon verder worden ingevuld met het ophalen van herinneringen zoals dat gebruikelijk is bij een reünie. Ook was er een prijsvraag waarvoor het Schaats & Muts Museum uit De Hoef een tiental voorwerpen beschikbaar had gesteld. Verder lagen er archiefstukken en fotoalbums ter inzage en kon je natuurlijk ook nog het jubileumboek afnemen. Mocht je een teamfoto willen maken dan was daarvoor een hoekje ingericht, altijd leuk voor een volgende reünie.

Met dit feest in de Willistee sloot IJNG haar jubileumactiviteiten af. Eerst werd in september het jubileumboek uitgebracht waarna op 1 november het schoolschaats-evenement voor ca. 850 kinderen uit De Ronde Venen op de Vechtsebanen wer

d georganiseerd.

 

Op 11 februari waren de clubkampioenschappen op de Jaap Edenbaan onder zeer winterse omstandigheden, clubkampioenen werden Estelle de Jong en Sven Prins.

 

En dan was er op 17 februari het eeuwfeest. Dit is allemaal mogelijk gemaakt met behulp van heel veel vrijwilligers die ook nu weer voor de club klaarstonden. Het was niet mogelijk geweest om dit jubileumseizoen tot een succes te maken zonder de ondersteuning hen en van de vele sponsoren en fondsen die hierbij nogmaals worden bedankt.

 

 

 
 

 

Loginstatus

Zoek in site:

maak dit onzichtbaar
Clubagenda

-- Geen vermeldingen --

 


Ogenblik a.u.b. ...