Nieuws

Algemeen: Update voor IJNG leden met betrekking tot de Jaap Edenbaan.
   (09-12-2016)

Zoals al op de jaarvergadering is gemeld ben ik (TH) op dat zelfde moment naar een vergadering van de BC (baancommissie) geweest. Daar werd een update gegeven over de stand van zaken rondom de toekomst van de baan en de compensatie voor het lange tijd niet beschikbaar stellen van ijs aan de verenigingen en haar leden.

Om eerst maar met de compensatieregeling te beginnen, het volgend:

Er zijn vragen bij het bestuur gekomen over de regeling zoals die op de JE-site is beschreven, deze regeling is niet voor verenigingsleden die via het gewest hun abonnementen hebben afgenomen. Deze regeling is door de JE ook aan het gewest voorgesteld en daar is over vergaderd.

Er waren 16 verenigingen van de 22 aanwezig en die hebben voor restitutie nog dit jaar gestemd. Dit houdt in, afhankelijk van je abonnement, dat de verenigings-afdracht aan het gewest (onze contractpartner) voor 4/23 of 3/23 wordt geretourneerd. Dit is dus over het deel van JE-baan en dat van het gewest. Er zijn ook nog andere compensatie-aspecten besproken maar dat moet eerst nog worden onderhandeld en het is niet netjes om die nu al te openbaren in afwachting van de uitkomst. Dit gaat onder ander over de compensatie over gemiste wedstrijd-uren. In elk geval worden de bezoeken aan andere banen, waar je zonder betalen binnen kon komen, niet ten laste van de abonnement gebracht en dat muntje voor een chocomel viel ook niet zo goed.

Verder werd er door de nieuwe directeur van de ijsbaan, de heer Van der Linden, een toelichting gegeven over de problematiek die door de lekkage was ontstaan en de oplossing. Elk jaar wordt het systeem grondig getest, te meer daar er met ammoniak wordt gekoeld en dat ook nog in een woonwijk. Bij de testen in september zijn geen problemen geconstateerd. Toen het probleem op 24-10 om 7.10 uur werd vastgesteld en werd er uiteindelijk na dagen een lek gevonden, dit vanwege putcorrosie (het systeem is in 1989 geïnstalleerd). Toen is besloten om de vervangende baan te plaatsen omdat putcorrosie op andere plekken mogelijk ook op korte termijn lekken zouden kunnen veroorzaken met als gevolg dan weer een dagen of weken een gesloten baan. De vervangende baan blijft liggen tot 26-3-2017. Voor 1 januari 2017 zal er een plan zijn uitgewerkt om de reparatie uit te voeren wat tevens inhoud dat apparatuur en leidingen moeten worden vervangen omdat men verplicht is over te gaan naar een ander koelmiddel, ammoniak mag niet meer. Er werd nog uitgelegd hoe een en ander bij de JE-baan wordt gefinancierd en de toegepaste subsidieregelingen. Ook werd er gesteld dat de gemeente Amsterdam wil dat men in Amsterdam kan schaatsen, dus dat er een kunstijsbaan is. Er werd duidelijk gemaakt dat de baan op 15-10-2017 weer open gaat desnoods met dezelfde baan zoals die er nu ligt, hoewel dat een kostbare oplossing is zowel in aanleg als gebruik. Er werd ook aangegeven dat de JE-baan nog 44 jaar recht van erfpacht heeft op deze locatie en dat verplaatsen op dit moment geen optie is. Er zijn plannen om de afgeschreven ijshal te vervangen en mogelijk het gehele terrein opnieuw in te richten nu men toch aan de slag moet.

 
 

 

Loginstatus

Zoek in site:

maak dit onzichtbaar
Clubagenda

-- Geen vermeldingen --

 


Ogenblik a.u.b. ...